1-700-700-655 חודש מתנה

טופס 5329

כמה חשובים הפרטים האישיים שלכם?

מה זה טופס 5329 ומי צריך למלא אותו? מהו דו”ח פרטים אישיים והצהרת מקורות הכנסה וכיצד מגישים אותו? האם צריך לצרף מסמכים נלווים לטופס זה? למה כדאי למלא את הטופס החשוב בעזרת אנשי מקצוע כמו רואה חשבון? האם גם עוסק פטור חייב להגיש את הדו”ח הייעודי? מה קורה אם לא מגישים את הדו”ח בזמן? המומחים של מערכת UCAN2 הכינו מדריך בנושא.

 

מהו דו”ח פרטים אישיים?

כל אזרח (או תושב) שמעוניין לפתוח תיק עצמאי או תיק ניכויים במס הכנסה חייב על פי התקנות למלא ולהגיש טופס 5329, כלומר דו”ח פרטים אישיים והצהרת מקורות הכנסה. החוק בישראל מחייב את הנישום לדווח על הכנסותיו כעצמאי ובנוסף יש לדווח על העסקת עובדים, השכרת נכס ועוד.

אם קיבלתם דרישה ממשרד מס הכנסה למלא את הטופס, למרות שאין לכם תיק במס הכנסה ואתם עובדים כשכירים, ככל הנראה יש למחלקת חקירות ברשות המיסים מידע על מקורות הכנסות שלכם בין אם בישראל ובין אם בחו”ל, והדרישה למילוי הדוח חייב להדליק אצלכם אור אדום מאחר שככל הנראה חושדים שיש לכם מקורות הכנסה שלא דיווחתם עליהם וכדאי לפנות לרואה חשבון או ליועץ מס כדי להתייעץ ולהגיש את הטופס בזמן.

ראוי לציין כי מחלקת מודיעין וחקירות שולחת את הטופס לעצמאים ולשכירים כאשר יש בידיה מידע קונקרטי ומבוסס על נכסים והכנסות בארץ ו/או בחו”ל וקיים חשד לאי דיווח מצדכם על מקורות הכנסה שונים. הדו”ח שונה מהדיווח שעצמאים ושכירים בעלי הכנסות גבוהות נדרשים לשלוח לרשות המיסים במסגרת הדוח השנתי.

כך לדוגמה, אם אתם מרבים לטוס לחו”ל, רכשתם נכס יוקרתי או כמה נכסים בארץ אך ההכנסות שלכם אינן תואמות להיקפי הרכישות, ואם העברתם כספים לחו”ל או קיבלתם כספים משמעותיים ממקורות שונים מעבר לים, פתחתם חשבון בנק בחו”ל וכו’ – ברשות המיסים מסוגלים לנטר את הפעולות האלו, במיוחד כיום מאחר שיש אמצעים טכנולוגיים זמינים ומתקדמים ובנוסף מדינת ישראל חתמה על אמנות מס עם עשרות מדינות זרות, והמידע עובר בין רשויות המס במדינות השונות.

 

מי יכול להגיש טופס 5329?

כדאי לדעת כי כל אזרח או תושב שמקבל דרישה למלא טופס 5329 חייב לעשות זאת, וכפי שציינו מומלץ למלא את הדו”ח בעזרת רואה חשבון מנוסה. את הדו”ח כל אזרח יכול להגיש, לבד או בעזרת מייצג כמו רואה חשבון, יועץ מס או עורך דין לענייני מיסוי.

לכן, כל עוסק פטור וכל עוסק מורשה שפתחו עסק חדש, וכל עוסק שמנהל תיק ניכויים נדרש למלא ולהגיש את הטופס. כמו כן, כדאי לתושבים חוזרים למלא את הטופס ביוזמתם כדי להקל על העברת כספים ולדווח על הכנסות המופקות בחו”ל למרות שהם אינם חייבים בכך, וכדאי גם לישראלים בעלי נכסים בחו”ל להגיש את הדו”ח ולא להמתין לדרישה ממשרד מס הכנסה למילוי טופס 5329.

 

מה צריך לצרף?

בעת מילוי טופס 5329 יש לצרף את המסמכים הבאים:

  • צילום דרכון
  • טופס 106 (משכורת שנתית)
  • טופס 857 (שתי שנות המס האחרונות)
  • טופס 4435
  • טופס 4440 (נשואים שחיים בנפרד)

 

איך מגישים את טופס 5329

יש 4 דרכים להגשת הטופס:

  • בקשה מקוונת דרך מערכת פניות הציבור ומילוי הטופס לאחר הדפסתו.
  • שליחת הטופס באופן מקוון על ידי מייצג כמו רואה חשבון, יועץ מס או עו”ד מס.
  • שליחת הטופס במייל או בפקס.
  • הורדת הטופס מהאתר, מילוי הדו”ח עם כל הפרטים הנדרשים ותיאום תור למשרד מס הכנסה שבו מתנהל התיק.

להורדת הטופס – לחצו כאן!

לקבלת הסבר ופרטים מיועץ מקצועי