1-700-700-655 חודש מתנה

הוצאות חשמל כהוצאה מוכרת

מערכת הנהלת חשבונות באינטרנט מסבירה על הוצאות חשמל לתפעול העסק - מוכרות בניכוי

מערכת הנהלת חשבונות באינטרנט מסבירה על הוצאות חשמל לתפעול העסק - מוכרות בניכוי.

יש להבחין בין עסק המדווח על בסיס מצטבר לבין המדווח על בסיס מזומן. שכן, בעסק המדווח על בסיס מזומן, לא ניתן להכיר בהוצאות החשמל לחודשים האחרונים של שנת המס, אשר שולמו בפועל רק בשנת המס הבאה. תשלומים אלו יוכרו בשיטת בסיס מזומן רק בשנה שבה שולמו בפועל.

במקרים בהם חשבון החשמל משותף למספר עסקים שונים או במקרים בהם העסק מנוהל מבית המגורים, יש להפריד באופן ברור את חלקו של העסק, מסך ההוצאה הכולל של חשבון החשמל. כך שרק החלק העסקי יוכר כהוצאות מוכרות.

המידע לקוח מתוך ספר “הוצאות מוכרות למס” מאת עו”ד רו”ח רמי אריה בהוצאת מיסים
ועסקים בע”מ – www.ralc.co.il

 

פקודת מס הכנסה מאפשרת לעצמאים ולעוסקים לדווח על הוצאה מוכרת לצורכי מס כדי להקטין את ההכנסה החייבת בתשלום מס. הכלל המנחה הוא שהוצאות מוכרות הן הוצאות הכרחיות למען ייצור הכנסה בבית העסק. באופן כללי, הוצאות חשמל מוגדרות כחלק מהוצאות האחזקה, לכן ניתן לדווח עליהן במערכת ניהול הוצאות, אך יש להבחין בין עסק המדווח על בסיס מצטבר לבין עסק המדווח על בסיס מזומן, כמו כן יש הבדל משמעותי בין הוצאות חשמל לעסק המנוהל מבית מגורים.

ראוי להדגיש כי לעסק העובד מבית מגורים יש הוצאות עסקיות בדיוק כמו לכל עסק אחר הפועל ממשרד או ממבנה תעשייתי, לכן אין סיבה שלא לדווח על הוצאות חשמל ולדרוש אותן כדי להקטין את ההכנסה החייבת במס. במקרה של עסק העובד מבית מגורים או במקרה שבו יש חשבון חשמל משותף לכמה עסקים שונים, יש להפריד את חלקו של העסק מסך ההוצאה הכולל של חשבון החשמל.

 

האם רק תשלום חשבון חשמל מוכר כהוצאה?

כל עצמאי ובעל עסק חייב להכיר סעיף 17 לפקודת מס הכנסה ולהבין שיש לא מעט הוצאות שהוא יכול לדווח עליהן לצורכי מס. סעיף 17 לפקודת מס הכנסה מגדיר מהי הוצאה מוכרת באופן הבא: “לשם בירור הכנסתו החייבת של אדם ינוכו, זולת אם הניכוי הוגבל או לא הותר על פי סעיף 31 – יציאות והוצאות שיצאו כולן בייצור הכנסתו בשנת המס ולשם כך בלבד”. זו הלשון היבשה של החוק, לכן במילים פשוטות בעת ניהול הוצאות העסק ניתן לדווח על הוצאות שונות, כאשר הכלל הוא כי הוצאה מוכרת לצורכי מס היא הוצאה (או תשלום) שבית העסק הוציא לטובת הפעילות העסקית שלו, ובעת חישוב המס ניתן לגרוע את ההוצאה מהרווחים החייבים בתשלום מס.

חשוב לציין כי יש הוצאות המוכרות במלואן ויש הוצאות המוכרות רק בחלקן. בהתאם לעמדת רשות המיסים, הוצאות חשמל הן חלק מהוצאות של אחזקת המשרד, זו הוצאה מוכרת לצורכי מס, ולרוב מדובר בהוצאה המוכרת בשיעור מלא, כלומר 100%. אגב, באחזקת המשרד יש הוצאות נוספות כמו שירותי ניקיון, תיקונים על ידי טכנאים ואנשי מקצוע ועוד.

חשוב לציין כי לכל עסק יש סוגים שונים של הוצאות הייחודיות לו, לכן אין אפשרות להכין רשימה של כל ההוצאות המוכרות לצורכי מס. זהו נושא סבוך ומורכב, וכדי להקל על החיים של העצמאים כדאי לבחור מערכת לניהול חשבונות המאפשרת לדווח כנדרש על ההוצאות השונות לייצור הכנסה.

 

מה קורה אם העסוק מנוהל מבית המגורים?

אם מנהלים את העסק מהבית, בדרך כלל מקצים חדר עבודה וניתן לדרוש חלק יחסי מההוצאות המיוחסות לחדר העבודה. ברוב המקרים ניתן לדרוש הוצאות חשמל בשיעור של 25% מחשבון החשמל. במקרים מסוימים ובהתאם לייעוץ של רואה חשבון מוסמך, אפשר לדרוש חלק יחסי גדול יותר, עד 33%.

אם חשבון החשמל שייך ברובו לעסק המנוהל מהבית אפשר לשקול התקנת מונה חשמל נוסף בנכס וכך מקבלים חשבונית מסודרת על שם העוסק, וזו הוצאה מוכרת בשיער של 100%.

 

איך ניתן לבחון את האפשרויות לפני ההחלטות?

חשוב לזכור כי ניהול הוצאות חכם ונכון של העסק מאפשר לעצמאים ולחברות להקטין את ההכנסה החייבת במס. לכן, כדאי לבחור מערכת לניהול חשבונות המסייעת לדווח על ההוצאות השונות של בית העסק, וכך זוכים לליווי מקצועי צמוד של רואי חשבון, מנהלי חשבונות ויועצי מס. ניתן להתייעץ עם אנשי המקצוע כדי להבין מהי הוצאה מוכרת עבור בית העסק ואיך לדווח על ניהול הוצאות המשמשות בייצור הכנסה כדי להקטין את תשלומי המס לרשות המיסים.

חזרה לרשימת מאמרים

לקבלת הסבר ופרטים מיועץ מקצועי