1-700-700-655 חודש מתנה

5 טיפים לניהול עסק משותף

מה חשוב לדעת על עסק משותף?

מה חשוב לדעת על עסק משותף?

הרבה עסקים הקיימים בארץ ובעולם הם עסקים משותפים, חלקם הוקמו על ידי חברים טובים וחלקם על ידי זוגות או בני משפחה. לעסק המשותף יש יתרונות רבים, עם זאת יש סכנה שהשותפות לא תצליח ותגרום לסכסוכים מרים. למעשה, ניהול עסק משותף דורש היערכות מקדימה נכונה וחשוב להגדיר תפקידים ותחומי אחריות לכל שותף. המומחים של UCAN2 הכינו עבורכם כתבה עם טיפים לניהול יעיל של עסק משותף.

 

מעיינים ובודקים יחד את פירוט כרטיס האשראי העסקי

ברוב העסקים מחזיקים לפחות כרטיס אשראי אחד כדי לשלם הוצאות שונות עבור העסק. אם יש שני שותפים ניתן להנפיק לכל אחד מהם כרטיס אשראי עסקי, וכדי להימנע מסכסוכים ומוויכוחים בנוגע להוצאות של כל אחד מהשותפים מומלץ לבדוק יחד את פירוט ההוצאות שנעשו בכרטיס האשראי של בית העסק. אם יש הוצאות לא קשורות לעסק, יש לקבוע מי אחראי על ההוצאה. כדאי לקבוע מנגנון מסודר הקובע מי רשאי להשתמש בכרטיס האשראי של העסק ולאילו מטרות.

אגב, אפשר לקבוע בהסכם השותפים מה גבול ותקרת ההוצאה שכל אחד רשאי לחתום ולאשר גם ללא חתימה של השותף, וכך לא צריך לבזבז הרבה זמן בבדיקת פירוט ההוצאות שבוצעו באמצעות כרטיס האשראי של העסק.

 

מתייעצים עם השותף/ה לפני כל פעולה

חשוב לשמור על שקיפות וכנות בין השותפים, ויש לקבל החלטות עסקיות ופיננסיות יחד. בעסק משותף עלולים להיקלע לאי הבנות ולחילוקי דעות, אך חשוב לשמור על ערוצי תקשורת פתוחים, להתייעץ עם השותף או השותפה בכל החלטה שיש לקבל ובכל נושא הרלוונטי לניהול העסק.

אגב, מומלץ לערוך הסכם שותפים עוד לפני הקמת העסק בפועל, ובהסכם אפשר לקבוע מנגנונים המחייבים את השותפים לשוחח, לשתף מידע ולהתייעץ לפני כל פעולה וכל החלטה שיש לקבל.

 

משתפים אחרים בדעה שלכם

השותפים בעסק לא חייבים להסכים בכל דבר ובכל החלטה. לא פעם השותפים מתווכחים ומסתכסכים ביניהם, לכן חשוב לשתף דעות עם אחרים כדי להתמודד טוב יותר עם הסיטואציה. כאשר תשתפו אנשים אחרים בדעה שלכם תוכלו לקבל תגובות שונות, גם ביקורות, וניתן ללמוד מתגובות של אחרים לגבי אופן התנהגותם בסכסוך עם השותף ולקבל תובנות שיסייעו לפתור את הבעיה ולקדם את העסק יחד.

 

ללמוד לסמוך על השותף

לא מעט עסקים משותפים נקלעו למשברים חמורים ונסגרו בגלל שאחד מהשותפים לא היה מסוגל לסמוך על השותף האחר. זהו מצב לא נעים אם לא סומכים על השותף, אך לא מדובר בגזירת גורל וניתן לשפר את המצב באמצעות שיחות אישיות, יועצים מנוסים, כנות ושקיפות בין השותפים, ובהתאם לצורך אפשר לשנות תחומי אחריות ולבנות יחסי אמון מחדש בין השותפים בעסק.

 

לעדכן את השותף בכל מידע ובכל הפרטים

ניהול עסק משותף עשוי להיות מורכב וחשוב לזכור כי אנשים משתנים עם הזמן והגיל. לכן, כדאי לקבוע מנגנון המחייב את כל הצדדים בעסק לשתף מידע ולעדכן את השותף או השותפים האחרים בכל הפרטים הקשורים לעסק ולתהליך קבלת ההחלטות.

אמנם, לא חייבים לעדכן את השותף ברמת הבורג הקטן ביותר במכונה, אך יש פרטים חשובים שאין להסתיר מהשותף, וכך מקבלים החלטות יחד ויכולים לנהל עסק מצליח ומשגשג.

בנוסף, המומחים של UCAN2 ממליצים להיעזר בתוכנות מתקדמות כמו מערכת מקוונת להנהלת חשבונות באינטרנט. התוכנה כוללת כלי ניהול וניתן לתת הרשאה לכל השותפים על מנת לעקוב אחר ביצועי העסק, תזרים מזומנים, הכנסות, הוצאות ועוד. מעבר לשימוש הפרקטי בתוכנה הייעודית יש לתאם ישיבות מסודרות כדי לדון בהחלטות שיש לקבל למען העסק והצלחתו.

לקבלת הסבר ופרטים מיועץ מקצועי