1-700-700-655 חודש מתנה

10 כללי זהב לפתיחת עסק חדש

פותחים עסק? קראו את 10 כללי הזהב שלנו לפני שאתם מתחילים בתהליך

10 כללי זהב לפתיחת עסק

1. מה נדרש מכם כדי לפתוח את העסק?

הדבר הראשון שעליכם לעשות הוא להבין האם יש לכם את המשאבים לפתוח את העסק שתמיד חלמתם לפתוח. אם יש ברשותכם את המשאבים – דרך צלחה. במידה ולא, נסו לפנות לנתיבים הזמינים לכם לקבלת ההון ההתחלתי.

 

2. הגדרת יעדים

  • מה יבדל אתכם?
  • האם יש עסקים דומים?
  • מה המטרה שלכם?
  • קבעו לוח זמנים.

3. דו”ח הוצאות

פתיחה של עסק חדש הינה צעד מרגש ויוצא דופן, אך לצד ההתרגשות הגדולה גם ישנה הוצאה כלכלית לא קטנה בכלל. על כן, פיתחו לעצמכם דו”ח אקסל נוח שיפרט את כל ההוצאות שלכם. עוד לפני דו”ח ההוצאות נסו להגדיר לעצמכם תקציב הגיוני לפתיחת העסק, תוך שאתם מנסים לעמוד בו ככל הניתן.

 

4. לא עושים הכל לבד

השתמשו באנשי מקצוע שיסייעו לכם כמו משרדת הנהלת חשבונות, יועץ עסקי ובעל עסק מנסה שעבר את התהליך בהצלחה והעסק שלו משגשג כיום.

 

5. תכנית עסקית מסודרת

הרעיונות שלכם הם דבר אחד, והתכנית הביצועית היא דבר אחר לחלוטין במיוחד כאשר אתם רוצים לגייס משקיעים. יש לכתוב תוכנית עסקית מסודרת לפי הכללים. גם במקרה הזה יש יועצים שיכולים לסייע לכם. ללא תכנית עסקית תגלו שאתם נתקעים כבר בשלבים הראשונים של הקמת העסק.

אם אתם מכירים חברים, מכרים או בני משפחה שנפלו במעמד פתיחת העסק שלהם, כדאי שתלמדו מהם. למידה מתקדימים היא כנראה הלמידה המושכלת ביותר שכן אתם עדים למקרי בוחן שלא צלחו, ואם אתם יכולים להימנע מצעדים שאתם יודעים שהסיכוי לצלוח אותם קלוש, וותרו עליהם ולכו בדרך אחרת.

 

7. זה בסדר לא לדעת הכל

שלב הקמת העסק שלכם הוא השלב המכריע ביותר. בשלב זה אתם בונים בסיס והמטרה שלכם היא שיהיה זה בסיס איתן. זה בסדר שלא תדעו להשיב על כל שאלה העולה בראשכם ושלא יהיה לכם פתרון זמין לכל אתגר שצץ. עדיף לשלם כעת לאנשי מקצוע על מנת שאלו יתנו לכם מענה יעיל ומקצועי מאשר לחסוך את כספכם ולאחר מכן לשלם ביוקר.

 

8. כל שקל שיוצא נחשב

לעתים ניתן לראות שקל כשקל ולא לחשוב עליו ככסף שמצטבר. זיכרו כי העסק שלכם הוא זה שאמור לפרנס אתכם ולהניב תוצרים. אם בהתנהלות בחיים הפרטיים שלכם אתם יותר לארג’ים, זיכרו כי התנהלות של עסק היא שונה לחלוטין וכל שקל שיוצא או נכנס נחשב. מעתה, כל הוצאה שלכם נספרת.

 

9. ייעוץ פיננסי – צעד מבורך

החלום שפועם בלבכם לא הופך אתכם לאנשי עסקים, כלכלנים או כאלו שבהכרח יודעים להתנהל נכון במסגרת עסק. נתיב של ייעוץ פיננסי יכול לסייע לכם רבות עם משוב אובייקטיבי שיבחן את ההתנהלות שלכם, את הדרך שבה תרצו ללכת, את התכנית העדכנית שלכם ואת הסכומים שתרצו להשקיע בפתיחת העסק שלכם. ייעוץ נכון כבר בשלבים הראשונים של פתיחת העסק יכול לחסוך לכם המון הוצאות או הפסדים בעתיד.

 

10. עושים הכל כחוק

אם אתם כבר רשמית עסק, חשוב מאד לתעד כל הוצאה או הכנסה שיש לכם. התנהלות לא נכונה הינה עבירה על החוק שיכולה לעלות לכם הרבה מעבר למה שאתם מדמיינים.

לקבלת הסבר ופרטים מיועץ מקצועי